FABEL

CD cover

Foto: Helga Storbekken

Grafisk design: Erik(sen)

Omtaler og anmeldelser

Klikk artikkel for å se fire anmeldelser

Avisen Arbeidets Rett 14. september 2016
Avisa Hordaland 17. september 2016
Hamar Arbeiderblad 1. september 2016
Aftenposten 19. august 2016

Fabel


CD med viser og ballader fra Hedmark, Østfold og Sverige.


Plateslipp  var Fredag 2. september 2016 kl.21.00 på Riksscenen


Fabel er et knippe folkeviserfra vår musikalske kulturarv med fortellinger og handlinger som er både symbolske og episke.

Visene består av middelalderballader, skillingsviser, skjemteviser, kjærlighetsviser og ridderviser. Tekstene handler om menneskelige forhold, om styreke, svakhet, kjærlighet, sjalusi, omskaping og forkledning.

Hovedvekten av melodiutvalget er fra Hedemark og Østfold med varianter fra Telemark, Gudbrandsdalen og Sverige. Flere av visene finnes i andre nordiske land.

Melodiene og tekstene har vandret med menneskenefra land til land gjennom århundra. De ble utforma ulikt på de lokale stedene der de slo rot, og gjennom generasjoner ble historiene sunget til trøst og glede.

Medmusikere


Sigurd Hole - kontrabass

Olav Torget - gitar

Jarle Vespestad, tormmer

Karl Seglem - bukkehorn, saksofon

Nils Økland - fele, hardingfeleSigurd Hole har arrangert melodiene i et lekent og visuelt jazzlandskap.


Gies ut på Grappa/Heilo

Kjærringa ho sala si sugga grå

fra FABEL

Singleslippet var Torsdag 30. juni

Hør en smakebit av den her, på Spotify

Storbekken har gravd langt ned i Nordens repertoar av eldre viser og funnet frem de låtene som står hennes hjerte nærmest.

Musikken er arrangert av Sigurd Hole.

Med utgangspunkt i sitt jazzlandskap har han – med god hjelp av de fremragende musikerne i bandet – skapt et åpent møte mellom tradisjon og nyskapning hvor blant annet improvisasjon og jazzaktige elementer gir musikken nye farger. I sentrum står sterke melodier og tekster om ulike mellommenneskelige forhold, like aktuelle i dag som de var for 250 år siden.

Selv om mye av innpakningen er av en mer moderne karakter er det opprinnelige musikalske uttrykket er godt ivaretatt, noe Spellemann-nominasjonen for 2016 i kategori Folkemusikk / tradisjonsmusikk er et godt bevis på.